Рекордният икономически растеж на Еврозоната, регистриран през 2017 г., е продължил възходяща

...
Рекордният икономически растеж на Еврозоната, регистриран през 2017 г., е продължил възходяща
Коментари Харесай

Икономиката в Еврозоната продължава положителното развитие

Рекордният стопански напредък на Еврозоната, регистриран през 2017 година, е продължил възходяща наклонност и при започване на 2018 година, съобщи Асошиейтед прес като цитира данни и заключения от Композитният показател на мениджърите на доставките PMI. Изследването е на компанията за финансова информация IHS Markit, откъдето оповестиха през днешния ден, че интензивността в промишления бранш и услугите е достигнала близо 12-годишен най-много през януари. Композитният показател на мениджърите на доставките PMI на IHS Markit за Еврозоната е скочил до 58,1 пункта през януари, отчитайки най-високата си стойност от юни 2006 година, по отношение на 58,1 пункта за декември.

Според специалистите на IHS Markit, Еврозоната може да чака напредък на стопанската система си от 1 % през първото тримесечие на годината, което е доста над междинния ритъм в дълготраен проект за блока.

Секторът на услугите, който е главният мотор на английската стопанска система, стартира да усеща негативните последствия от несигурността, обвързвана с Брекзита. Това показва Маркит в настрана проучване за стопанската система на Обединеното кралство.

Месечното изследване на Маркит за индустрията, строителството и услугите на Англия регистрира спад на показателя Пи Ем Ай до 53,2 пункта през януари по отношение на 54,7 пункта през декември. Най-новата му стойност е и най-ниската от август 2016 година. Въпреки понижението на показателя, той продължава да регистрира напредък, тъй като всяка стойност над символичния предел от 50 пункта сочи повишаване на стопанската система.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР